Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gevulde Aubergines met Geitenkaas
Heerlijke gevulde aubergines met een hartige vulling van paprika, ui en geitenkaas. Perfect voor een lichte maaltijd.
Porties:
2
Voorbereidingstijd
20
minuten
min
Bereidingstijd:
20
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Oven
Koekenpan
ovenschaal
Ingrediënten
▢
2
aubergines
▢
2
bekers crème fraîche
▢
1
teentje
knoflook
▢
100
g
geitenkaas
▢
2
el
olijfolie
▢
1
paprika
▢
Peper
▢
90
g
tomaten
▢
1
ui
▢
Zout
Instructies
Snijd de kroontjes van de aubergines en halveer ze.
Lepel het vruchtvlees uit de schil, maar laat een rand van 1 cm dikte zitten.
Snijd het vruchtvlees in stukjes.
Verhit de olijfolie, bak de gesnipperde ui 2 minuten.
Voeg de in blokjes gesneden paprika, de knoflook en het auberginevruchtvlees toe en laat dit op laag vuur 10 minuten doorsudderen.
Voeg dan de crème fraîche toe.
Vul de aubergines met dit mengsel en leg de plakjes tomaat erbovenop.
Bak de aubergines 10 minuten in de oven op 225 °C.
Leg de plakjes geitenkaas op de aubergines en bak nog 10 minuten.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met een frisse salade en wat brood.
Wijnadvies:
Een lichte rode wijn, zoals een Pinot Noir, of een droge witte wijn zoals Sauvignon Blanc.
Voedingswaarden
Calories:
450
kcal
|
koolhydraten:
20
g
|
Protein:
15
g
|
Vet:
35
g
|
Zout:
1
g
|
Sugar:
8
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Hoofdgerechten
/
Kaas
/
Ovenschotel
Land van herkomst
Mediterraan
Jaargetijde:
Herfst
/
Zomer
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch