Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gevulde Banaan Poffertjes
Porties:
50
poffertjes
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Garde
Groot rietje
spuitzak
Siliconen Spatelset
Ingrediënten
▢
150
milliliter
halfvolle melk
▢
125
gram
bloem
▢
4
bananen
▢
1
ei
▢
¾
theelepel
bakpoeder
▢
Hazelnootpasta
▢
Poedersuiker
▢
Roomboter
voor bakken en als topping
▢
Snuf
zout
Instructies
Pak een beslagkom en meng daarin de bloem, bakpoeder, zout, ei en de helft van de melk.
Kluts goed door met een garde.
Voeg vervolgens de rest van de melk toe en roer opnieuw goed door met de garde om klontjes te voorkomen.
Pel de bananen en snijd ze in plakjes van ongeveer een centimeter breed.
Maak met een breed rietje een gaatje in het midden van de plakjes banaan.
Vul een spuitzak met hazelnootpasta en knip een klein puntje af.
Vul de plakjes banaan met de hazelnootpasta.
Smelt wat roomboter in een koekenpan.
Haal de gevulde banaanplakjes door het beslag en bak ze aan beide kanten gaar in de koekenpan.
Serveer de gevulde banaan poffertjes met een beetje poedersuiker en een klontje roomboter.
Notities / Tips / Wijnadvies
Een portie poffertjes is vaak tussen de 10 en 20 stuks, afhankelijk van het moment en hoe groot je eet. Pas de portie aan naar eigen wens en behoefte.
--------------------------------------------------------------------------------------------------