Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gevulde Bladerdeegtorentjes met Vegetarische Mix en Geitenkaas
Verfijnde bladerdeegtorentjes gevuld met een vegetarische mix, groenten en geitenkaas, perfect als voorgerecht of lichte maaltijd.
Porties:
2
Voorbereidingstijd
30
minuten
min
Bereidingstijd:
25
minuten
minuten
Total time
55
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Bakplaat
Koekenpan
Oven
Rond uitsteekvormpje of glas (Ø ± 8 cm)
Ingrediënten
▢
4
plakjes
bladerdeeg
diepvries
▢
0.5
el
boter
om in te vetten
▢
75
g
boter
▢
1
courgette
▢
1
ei
▢
100
g
geitenkaas
Bettine Blanc
▢
0.5
groentebouillontablet
▢
0.5
el
mangochutney
potje
▢
Peper
▢
1
prei
▢
250
g
vegetarische mix
Tivall
▢
0.25
liter
tomatensap
▢
1
tomaat
▢
1
ui
Instructies
Vorm van de vegetarische mix 4 platte schijven.
Verhit 2 el boter in een pan, bak de schijven ± 10 minuten en leg ze op een bord.
Breng water aan de kook, kruis de tomaat in, dompel kort onder, spoel koud af en ontvel.
Snijd de tomaat in vieren, verwijder pitjes en snijd in blokjes.
Pel en snipper de ui.
Was courgette, snijd in stukken en reepjes.
Was prei, snijd in stukken en reepjes.
Verwarm de oven voor op 200 °C en vet een bakplaat in.
Laat het bladerdeeg ± 5 minuten ontdooien.
Klop de eidooier los.
Steek rondjes uit het bladerdeeg.
Leg 2 rondjes op de bakplaat, beleg met geitenkaas, vegetarische schijf en bladerdeegrondje.
Bestrijk de bovenkant met eidooier.
Bak de torentjes ± 25 minuten goudbruin.
Smelt 25 g boter, fruit de helft van de ui glazig.
Voeg tomatensap toe, breng aan de kook en verkruimel het bouillontablet er boven.
Roer de mangochutney erdoor, breng op smaak met peper en laat ± 5 minuten koken.
Verhit de rest van de boter, bak de prei, courgette en de rest van de ui ± 5 minuten.
Roer de tomaatblokjes erdoor.
Verdeel de saus over borden, schep het groentemengsel erbij en zet de torentjes erop.
Serveer met gemengde sla en stokbrood.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met een frisse salade en stokbrood.
Wijnadvies:
Een fruitige rode wijn, zoals een Merlot, of een droge witte wijn zoals een Chardonnay.
Voedingswaarden
Calories:
600
kcal
|
koolhydraten:
35
g
|
Protein:
25
g
|
Vet:
40
g
|
Zout:
2
g
|
Sugar:
8
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hapjes
/
Kaas
/
Ovenschotel
/
Warme hapjes
Land van herkomst
Nederland
Jaargetijde:
Alle Jaargetijden
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch