Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gevulde broodbol met spinazie
Porties:
8
stuks
Bereidingstijd:
25
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
keukenpapier
Wok
kom
Zeef
Ingrediënten
▢
1
eetlepel
olijfolie
▢
200
g
gerookt ontbijtspek
in dunne reepjes
▢
100
g
pijnboompitten
▢
2
teentjes
knoflook
fijngehakt
▢
600
g
panklare spinazie
▢
150
g
belegen kaas
geraspt
▢
peper
▢
2
fougasse de boulogne
voorgebakken
Instructies
In wok olie verhitten.
Spekreepjes in ca. 2 minuten knapperig bruin bakken.
Pijnboompitten ca. 1 minuut meebakken.
Spekjes en pijnboompitten op dikke laag keukenpapier laten uitlekken.
In spekvet knoflook 30 seconden bakken.
Spinazie in gedeelten toevoegen en op hoog vuur al omscheppend laten slinken.
In zeef laten uitlekken en beetje laten afkoelen.
Zo veel mogelijk vocht eruit drukken.
In kom spek, pijnboompitten en kaas door spinazie mengen.
Op smaak brengen met peper.
Oven voorverwarmen op 225 °C.
Topjes van broden eraf snijden en bewaren.
Broden voorzichtig uithollen.
Broden vullen met spinazie mengsel.
Kapjes er weer opzetten en in oven broden in 8-10 minuten afbakken.
Notities / Tips / Wijnadvies
Warm of lauwwarm serveren.
Voedingswaarden
Calories:
440
kcal
|
koolhydraten:
26
g
|
Protein:
19
g
|
Vet:
29
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Hapjes
/
Varkensvlees
/
Vlees