Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gevulde Cannelloni met Gehakt en Spinazie
Porties:
4
Bereidingstijd:
45
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
grote pan
Oven
braadpan
ovenschaal
Ingrediënten
▢
16
buisjes cannelloni pasta
doos à 250 g
▢
1
ui
▢
2
teentjes
knoflook
▢
1
zak
verse spinazie
300 g
▢
3
eetlepels
olijfolie
▢
300
g
gehakt
of vleesvervanger voor vegetarisch
▢
2
pakjes
tomatensaus
à 390 g
▢
100
g
gemalen belegen kaas
zakje à 150 g
Instructies
Breng in een grote pan water aan de kook en kook de cannelloni ongeveer 3 minuten.
Spoel af met koud water en laat uitlekken.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Pel en snipper de ui en knoflook.
Snijd de spinazie fijn.
Verhit in een braadpan olijfolie en fruit de ui en knoflook gedurende ongeveer 1 minuut.
Voeg het gehakt toe en bak dit in ongeveer 5 minuten rul.
Voeg de fijngesneden spinazie toe en bak dit ongeveer 3 minuten mee.
Vul de cannelloni met het gehakt-spinaziemengsel.
Schenk één pakje tomatensaus in een ovenschaal.
Leg de gevulde cannelloni erop en schenk het tweede pakje tomatensaus erover.
Bestrooi met de gemalen kaas.
Bak de cannelloni in ongeveer 20 minuten goudbruin en gaar in de voorverwarmde oven.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer met een frisse komkommersalade voor een complete maaltijd.
Wijnadvies:
Als wijnadvies past een Italiaanse Chianti goed bij dit gerecht, met zijn fruitige en kruidige tonen die mooi samengaan met de tomatensaus en kaas.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Pasta
/
Rundvlees
Land van herkomst
Italië