Breng water met citroensap aan de kook en kook de champignons daar ± 3 minuten in.
Maak 500 gram gehakt aan met het in melk geweekte 1 ½ sneetje wittebrood, 1 ei, zout, peper, de kruiden, 1 fijngesneden ui, de uitgeperste knoflook, de fijngesneden ½ paprika en de fijngemaakte 5 takjes peterselie.
Beboter een cakevorm en doe de helft van het gehakt erin.
Druk de champignons er rechtop in en vul op met de rest van het gehakt.
Zet de vorm afgedekt in een bak heet water en schuif deze in een op 180°C voorverwarmde oven.
Laat het gehakt in ± 45 minuten gaar worden.
Til de cakevorm uit de oven, laat eventueel bovendrijvend vet weglopen en maak de randen los.
Stort het gehakt en snijd het daarna in niet te dunne plakken.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Serveer het gehakt in plakken. Lekker met aardappelpuree en groenten.Wijnadvies:Een fruitige rode wijn, zoals een Merlot, of een stevige witte wijn, zoals een Chardonnay.