Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gevulde Champignons met Friese Nagelkaas
Geniet van deze verrukkelijke gevulde champignons met een romige vulling van Friese nagelkaas!
Porties:
4
Bereidingstijd:
20
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
100
g
Friese nagelkaas
▢
2
eetlepels
broodkruimels
glutenvrij indien nodig
▢
2
eetlepels
slagroom
▢
1
eetlepel
port
▢
1
eetlepel
fijngehakte ui
▢
Peper naar smaak
▢
12
grote
champignons
schoongeborsteld
▢
Olijfolie
Instructies
Verwarm de oven voor op 200°C.
Rasp de Friese nagelkaas grof.
Meng de geraspte kaas in een kom met de broodkruimels, slagroom, port, fijngehakte ui en peper naar smaak.
Verwijder de steeltjes van de champignons en snijd eventueel een klein stukje van de onderkant af zodat ze recht blijven staan.
Vul elke champignon met het kaasmengsel, druk lichtjes aan zodat het goed blijft zitten.
Plaats de gevulde champignons in een ovenschaal en besprenkel ze met wat olijfolie.
Bak de champignons in de voorverwarmde oven gedurende 8-10 minuten, of tot ze goudbruin zijn.
Serveer de gevulde champignons warm als bijgerecht of als smakelijke warme hapjes.
Voedingswaarden
Calories:
150
kcal
|
koolhydraten:
4
g
|
Protein:
6
g
|
Vet:
12
g
|
Zout:
0.5
g
|
Sugar:
1
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Groenten
/
Warme hapjes
Geschikt voor Dieët:
Suikervrij
/
Tarwevrij
/
Vegetarisch