Gevulde Eendenborst met Pruimen en Sinaasappel-Portsaus
Een luxe en feestelijk gerecht van eendenborst gevuld met sappige pruimen en geserveerd met een rijke sinaasappel-portsaus. Perfect voor een elegant diner.
Fileer de eendenborst en snijd hem langs de zijkant als een envelop open.
Bestrooi de binnen- en buitenkant met peper en zout.
Doe de fond, 1/8 liter port, sinaasappelsap, citroensap, sjalotje, knoflook, gembersiroop, marmelade, laurierblad, tijm en peper en zout in een pan.
Breng aan de kook en laat inkoken tot 3/4 (ongeveer 20 minuten).
Vul de eendenborst met de pruimen en prik dicht met houten prikkertjes.
Kook de tagliatelle en laat met een klontje boter in een dichte pan nagaren.
Verhit 50 g boter in een pan en bak de eendenborst rondom bruin in 3-4 minuten.
Neem het vlees uit de pan en houd het warm in folie.
Voeg de saus bij het bakvet en breng kort aan de kook.
Roer van het vuur af de rest van de boter erdoor.
Snijd de eendenborst in plakken en serveer met de tagliatelle en een beetje saus, geef de rest van de saus apart erbij.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Serveer dit gerecht met een volle, kruidige rode wijn zoals een Côtes du Rhône of een stevige Pinot Noir, die de smaken van de pruimen en portsaus prachtig aanvult.