Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kook modus
voorkomt dat je scherm uit gaat
Gevulde Frituureieren
Hartige gehaktballen met een verrassende vulling van hardgekookt ei. Lekker als snack, bijgerecht of onderdeel van een buffet.
Porties:
4
Voorbereidingstijd
30
minuten
min
Bereidingstijd:
19
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Frituurpan of diepe pan met olie
kom
Ingrediënten
▢
broodkruim of paneermeel
▢
4
ei
gekookt
▢
2
ei
▢
500
gram
gehakt
▢
foelie
▢
peper
▢
zout
Instructies
Maak 500 gram gehakt aan met zout, foelie, peper en broodkruim of paneermeel.
Pel de 4 gekookte ei.
Wentel de 4 gekookte ei door 2 losgeklopte ei.
Modelleer het gehakt om de eieren heen.
Zorg dat er geen gaten in het gehakt zitten.
Wentel de ballen door 2 losgeklopte ei.
Frituur de ballen in hete olie.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer de gevulde frituureieren warm of koud.
Lekker met mosterd of een andere pittige saus.
Een frisse salade past er goed bij.
Wijnadvies:
Past goed bij een koud biertje of een stevige rosé.
Voedingswaarden
Calories:
350
kcal
|
koolhydraten:
10
g
|
Protein:
25
g
|
Vet:
25
g
|
Zout:
1.2
g
|
Sugar:
1
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Ei
/
Hoofdgerechten
/
Vlees
Land van herkomst
Schotland
Jaargetijde:
Alle Jaargetijden