Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gevulde Frituureieren
Hartige gehaktballen met een verrassende vulling van hardgekookt ei. Lekker als snack, bijgerecht of onderdeel van een buffet.
Porties:
4
Voorbereidingstijd
30
minuten
min
Bereidingstijd:
19
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Frituurpan of diepe pan met olie
kom
Ingrediënten
▢
broodkruim of paneermeel
▢
4
ei
gekookt
▢
2
ei
▢
500
gram
gehakt
▢
foelie
▢
peper
▢
zout
Instructies
Maak 500 gram gehakt aan met zout, foelie, peper en broodkruim of paneermeel.
Pel de 4 gekookte ei.
Wentel de 4 gekookte ei door 2 losgeklopte ei.
Modelleer het gehakt om de eieren heen.
Zorg dat er geen gaten in het gehakt zitten.
Wentel de ballen door 2 losgeklopte ei.
Frituur de ballen in hete olie.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer de gevulde frituureieren warm of koud.
Lekker met mosterd of een andere pittige saus.
Een frisse salade past er goed bij.
Wijnadvies:
Past goed bij een koud biertje of een stevige rosé.
Voedingswaarden
Calories:
350
kcal
|
koolhydraten:
10
g
|
Protein:
25
g
|
Vet:
25
g
|
Zout:
1.2
g
|
Sugar:
1
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Ei
/
Hoofdgerechten
/
Vlees
Land van herkomst
Schotland
Jaargetijde:
Alle Jaargetijden