Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gevulde Gans met Appelvulling en Cognac-roomsaus
Een feestelijk hoofdgerecht van een hele gans gevuld met sappige appeltjes, geserveerd met een rijke cognac-roomsaus. Een moderne twist op een klassiek gerecht, perfect voor een luxe kerstdiner.
Porties:
6
Bereidingstijd:
5
uur
uur
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
grote braadpan,
Oven
Naald en draad (of touw om de gans dicht te binden)
Ingrediënten
▢
1
hele
gans
▢
100
g
boter
▢
1
kg
kleine appeltjes
schoongemaakt en geschild
▢
1
ui
fijngesneden
▢
Bloem
om te binden
▢
Zout naar smaak
▢
Een scheutje
cognac
▢
1
dl
room
▢
Sap van 1 citroen
Instructies
Wrijf de binnen- en buitenkant van de gans in met zout.
Vul de gans met de schoongemaakte appeltjes en naai de opening dicht.
Verwarm de oven en braad de gans in de oven tot hij mooi bruin is.
Smelt de helft van de boter in een grote braadpan en stoof de fijngesneden ui tot deze zacht is.
Voeg de gebraden gans toe aan de pan, samen met de ontvette jus en een beetje water of bouillon.
Laat alles 4-5 uur langzaam garen in de afgedekte braadpan.
Ontvet de saus opnieuw en voeg het citroensap, de cognac en room toe.
Bind de saus met bloem totdat deze de gewenste consistentie heeft.
Serveer de plakjes gans met de appelvulling en giet de saus erover.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Serveer met een frisse witte wijn zoals een Riesling of een volle Chardonnay om de rijke smaken van de gans en de appelvulling in balans te brengen.
Voedingswaarden
Calories:
750
kcal
|
koolhydraten:
20
g
|
Protein:
45
g
|
Vet:
55
g
|
Zout:
2
g
|
Sugar:
10
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Fruit
/
Gevogelte
/
Hoofdgerechten
Land van herkomst
Internationaal
Jaargetijde:
Herfst
/
Lente
/
Winter
/
Zomer
Feestdagen etc
Kerst