Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gevulde Gehaktballen met Ham en Ei
Gehaktballen met een verrassende vulling: een gekookt ei en een plakje rauwe ham. Gefrituurd tot goudbruin en krokant.
Porties:
4
Voorbereidingstijd
30
minuten
min
Bereidingstijd:
5
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Frituurpan of diepe pan met olie
kom
Ingrediënten
▢
broodkruim of paneermeel
▢
4
ei
gekookt
▢
2
ei
▢
250
gram
gehakt
▢
foelie
▢
peper
▢
zout
▢
4
plakjes
rauwe ham
Instructies
Maak 250 gram gehakt aan met het in melk geweekte brood zonder korst, zout, peper, nootmuskaat en eventuele andere kruiden.
Deel het gehakt in vieren en maak er 4 dunne lapjes van.
Wikkel ieder gekookt ei in een plakje rauwe ham en daarna in een lapje gehakt.
Wentel de gehaktballetjes door de bloem, door het losgeklopte ei en dan door paneermeel.
Bak de balletjes in de frituurpan in ± 5 minuten goudbruin.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer de gevulde gehaktballen warm.
Lekker met aardappelpuree, frietjes of rijst.
Een frisse salade past er goed bij.
Wijnadvies:
Past goed bij een koud biertje of een stevige rosé.
Voedingswaarden
Calories:
380
kcal
|
koolhydraten:
15
g
|
Protein:
30
g
|
Vet:
25
g
|
Zout:
1.5
g
|
Sugar:
2
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Ei
/
Hoofdgerechten
/
Vlees
Land van herkomst
Nederland
Jaargetijde:
Alle Jaargetijden