Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gevulde Groene Courgette met Gehakt en Rijst
Probeer deze smaakvolle gevulde groene courgette met gehakt en rijst, perfect voor een voedzame maaltijd.
Porties:
2
Bereidingstijd:
1
uur
uur
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
koksmes
snijplank
ovenschaal
Oven
kom
Ingrediënten
▢
1
flinke
courgette
doormidden gesneden en uitgehold
▢
100
gram
basmatirijst
gekookt
▢
175
gram
gehakt
▢
¼
rode paprika
in kleine blokjes gesneden
▢
1
bosui
fijn gesneden
▢
Paar
champignons
in schijfjes gesneden en gebakken
▢
Blikje
tomaten in blokjes
▢
Beetje
zout
▢
Beetje
peper
▢
Italiaanse kruiden
Instructies
Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius (onder- en bovenwarmte).
Snijd de courgette doormidden en hol deze uit met een lepel.
Bewaar het uitgeschepte vruchtvlees.
Kook de basmatirijst volgens de instructies op de verpakking.
Meng in een kom het gehakt met het uitgeschepte vruchtvlees van de courgette, de fijn gesneden rode paprika, bosui, en de gebakken champignons.
Breng op smaak met zout, peper en Italiaanse kruiden.
Vul de uitgeholde courgettehelften met het gehaktmengsel.
Giet het blikje tomatenblokjes in een ovenschaal en leg de gevulde courgettehelften erop.
Verdeel de overgebleven champignons rondom de courgette in de ovenschaal.
Plaats de ovenschaal in de voorverwarmde oven en laat de courgette 45 minuten garen.
Serveer de gevulde courgette op een bedje van gekookte basmatirijst.
Geniet van deze heerlijke en voedzame maaltijd!
Notities / Tips / Wijnadvies
Een medium-bodied rode wijn zoals een Merlot of een lichte witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories:
450
kcal
|
koolhydraten:
50
g
|
Protein:
20
g
|
Vet:
18
g
|
Zout:
1.5
g
|
Sugar:
6
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Hoofdgerechten
/
Lunch
/
Ovenschotel
Land van herkomst
Nederland
Jaargetijde:
Herfst
/
Zomer
Geschikt voor Dieët:
Notenvrij
/
Vegetarisch