Schil de aardappels, snijd ze in blokjes en was ze.
Kook de aardappelblokjes in weinig water met ½ theelepel zout in ca.
10 minuten beetgaar.
Klop in een kom een dressing van citroensap, olie, geraspte mierikswortel en zout en peper naar smaak.
Giet de aardappelblokjes af en schep ze warm door de dressing.
Laat ze afkoelen.
Verwijder de grove steeltjes van de waterkers.
Verdeel de helft van de waterkers over de borden.
Hak de rest van de waterkers grof en meng deze door de aardappelsalade.
Leg de haringen op de waterkers.
Houd telkens 1 filet omhoog, schep aardappelsalade op de onderste filet en leg de bovenste filet er weer bovenop.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Bij deze smaakvolle en hartige gerechtjes zou een frisse, lichte witte wijn goed passen. Probeer eens een Sauvignon Blanc of een Pinot Grigio voor een perfecte aanvulling op de smaken van de ham en kaas.