Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gevulde kippenpoten
Porties:
2
personen
Voorbereidingstijd
15
minuten
min
Bereidingstijd:
1
uur
uur
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
keukentouw
Oven
Koekenpan
ovenschaal
Ingrediënten
▢
2
kippenpoten
▢
250
gram
champignons
▢
150
gram
gerookte spekreepjes
▢
2
tenen
knoflook
▢
2
sjalotjes
of 1 grote
▢
peterselie
▢
½
bakje
roomkaas met knoflook
▢
10
cl
witte wijn
▢
olijfolie
▢
zout
▢
peper
Instructies
Zet alle ingrediënten klaar.
Pel en snipper de sjalotten en knoflook.
Maak de champignons schoon en snijd deze in plakjes.
Snijd de peterselie fijn.
Verwarm de oven voor op 210°c
Verhit een scheutje olie in een koekenpan en fruit de ui met de knoflook.
Voeg de spekjes en de champignons toe en laat deze rustig bakken gedurende 10 minuten.
Voeg de roomkaas toe en meng deze goed met het champignonmengsel.
Voeg dan de fijngesneden peterselie toe.
Maak met behulp van een paar vingers het vel los van de kippenpoten.
Zorg ervoor dat het vel niet scheurt!
Vul de ruimte tussen het vel en het kippenvlees met een deel van het champignonmengsel.
Bind de poten dicht met keukentouw zodat het mengsel er niet uit kan lopen tijdens het bakken.
Leg de poten in een ovenschaal en bedek met de rest van het champignonmengsel.
Giet de witte wijn erover.
Zet de schaal in de oven en bak gedurende 35 minuten.
Keer halverwege de kooktijd de poten om.
Verdeel de poten met de saus over de borden en geef er bv. haricots verts bij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gevogelte
/
Kip