Gevulde kiprolletjes met seizoensgroenten en frisse salade
Malse kipfilets gevuld met romige kruidenkaas, omwikkeld met ontbijtspek, geserveerd met seizoensgroenten en een frisse salade. Een feestelijke maaltijd voor elke gelegenheid!
Snijd de kipfilets open en vul met het roomkaasmengsel.
Vouw de kipfilets dicht en wikkel elke filet in 4 plakken ontbijtspek.
Bind ze dicht met keukentouw.
Bestrooi de kipfilets met peper en zout.
Verhit boter in een koekenpan en bak de kipfilets rondom goudbruin.
Leg de kipfilets in een ovenschaal en bak ze 15 minuten in de oven tot ze gaar zijn.
Voor de groenten:
Kook de krieltjes in de schil in 15 minuten gaar.
Blancheer de broccoli in kokend water gedurende 4 minuten.
Bak de paprika, courgette en prei in een scheutje olijfolie op hoog vuur gedurende 4 minuten.
Voor de salade:
Rooster de pijnboompitten in een droge pan goudbruin.
Meng de gemengde sla met gehalveerde cherrytomaten, kappertjes, pijnboompitten en basilicum.
Maak een dressing van azijn, mosterd en olijfolie.
Breng op smaak met peper en zout en meng door de salade.
Serveren:
Serveer de gevulde kiprolletjes met de gebakken groenten en de frisse salade.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Voor extra sappigheid kun je de kipfilets eerst 12 minuten stomen op 85 °C voordat je ze bakt.Wijnadvies:Combineer met een droge witte wijn, zoals een Chardonnay, of een lichte rode wijn, zoals een Pinot Noir, om de smaken te complementeren.