Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gevulde Komkommers met Tonijn
Frisse gevulde komkommers met tonijn, tomaat en ei, perfect als zomers voorgerecht.
Porties:
6
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
snijplank
mes
Koekenpan
Ingrediënten
▢
1
grote
komkommer
▢
1
el
olie
▢
1
ui
▢
500
g
tomaten
▢
1
tl
suiker
▢
Basilicum
▢
1
blik
tonijn
▢
2
hardgekookte eieren
▢
1
citroen
▢
Peper
▢
Zout
Instructies
Halveer de komkommer en verwijder de zaadlijsten.
Bestrooi de binnenkant met zout en laat uitlekken.
Fruit de gesnipperde ui in olie en voeg geschilde, ontpitte tomaten, suiker, peper, zout en basilicum toe.
Laat sudderen tot een dikke saus ontstaat en laat afkoelen.
Plet de tonijn en eieren en meng met de afgekoelde tomatensaus.
Dep de komkommer droog en vul met het mengsel.
Serveer koud met sla.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Lekker met geroosterd brood.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn zoals Sauvignon Blanc past hier goed bij.
Voedingswaarden
Calories:
180
kcal
|
koolhydraten:
8
g
|
Protein:
18
g
|
Vet:
9
g
|
Zout:
0.8
g
|
Sugar:
5
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Vis
/
Voorgerechten
Land van herkomst
Internationaal
Jaargetijde:
Zomer