Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gevulde Pappadums met Groenten en Raita
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Koekenpan
rasp
Mengkommen
Ingrediënten
▢
100
ml
zonnebloemolie
▢
4
pappadums
naturel, doos van 10 stuks
▢
1
komkommer
▢
1
groene appel
bijv. Granny Smith
▢
150
g
Griekse yoghurt
▢
15
g
verse koriander
fijngesneden
▢
15
g
verse munt
fijngesneden
▢
400
g
gemengde seizoensgroenten
bijv. paprika, peultjes, rode ui, gesneden
Instructies
Verhit een laagje olie in een koekenpan.
Frituur één pappadum kort tot deze knapperig is, haal het uit de pan en vouw het direct om een kommetje.
Vouw een ander kommetje over de pappadum zodat deze de vorm van een kommetje aanneemt.
Herhaal dit proces voor de overige pappadums (voeg indien nodig meer olie toe).
Halveer de komkommer met schil in de lengte en verwijder de zaadlijsten.
Rasp de komkommer en de groene appel.
Meng in een kom de Griekse yoghurt met de geraspte komkommer, appel, fijngesneden koriander en munt.
Breng op smaak met zout en peper.
Dit is de raita.
Verhit 2 eetlepels olie in een wok en bak de gemengde groenten al omscheppend gaar in ongeveer 5 minuten.
Breng op smaak met zout en peper.
Serveer de pappadums naast gebakken groenten en vul ze met de groenten.
Serveer met de raita.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze Indiase gerechtjes vragen om een lichte en fruitige wijn. Een koele, droge Riesling of een lichte rosé zou hier uitstekend bij passen.
Voedingswaarden
Calories:
240
kcal
|
koolhydraten:
20
g
|
Protein:
6
g
|
Vet:
15
g
|
Zout:
0.8
g
|
Sugar:
8
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
Land van herkomst
India
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch