Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kook modus
voorkomt dat je scherm uit gaat
Gevulde paprika's en tomaten in rijke saus
Een heerlijk en kleurrijk gerecht van gevulde paprika's en tomaten, gebakken in een smaakvolle saus van bouillon en witte wijn. De vulling van gehakt en rijst maakt het een complete maaltijd.
Porties:
4
Voorbereidingstijd
20
minuten
min
Bereidingstijd:
40
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
aluminiumfolie
kookpan
Oven
ovenschaal
Ingrediënten
▢
2
eieren
▢
700
gram
gehakt
▢
3
geperste teentjes knoflook
▢
2
eetlepels
olie
▢
4
paprika's
▢
1
eetlepel
paprikapoeder
▢
peper
▢
1
eetlepel
fijngesneden peterselie
▢
50
gram
rijst
▢
4
grote
tomaten
▢
400
gram
tomaten uit blik
▢
1
eetlepel
tomatenpuree
▢
1
grote
ui
▢
2½
dl
vleesbouillon van tablet
▢
1¼
dl
droge witte wijn
▢
zout
Instructies
Bak de ui en 2 teentjes knoflook 10 minuten zachtjes in de hete olie.
Voeg de rijst toe en bak die 3 minuten mee.
Voeg de bouillon toe en kook de rijst afgedekt op matig vuur in 15-20 minuten gaar.
Snijd de kapjes van de paprika's en de tomaten.
Hol de paprika's en tomaten met een lepel uit en houd het tomatenvruchtvlees apart.
Bestrooi de paprika's en de tomaten van binnen met zout, peper en paprikapoeder.
Meng de gekookte rijst met het gehakt, de eieren, de peterselie, zout, peper en paprikapoeder.
Verdeel het mengsel over de paprika's en de tomaten en zet de kapjes er weer op.
Verwarm de oven voor op 180°C.
Meng het apart gehouden tomatenvruchtvlees, de tomaten uit blik, de tomatenpuree, 1 teentje knoflook, de wijn en zout en peper tot een saus.
Schenk de saus in een grote ovenschaal.
Zet de gevulde paprika's in de schaal, dek ze met aluminiumfolie af en bak ze 40 minuten in het midden van de oven.
Zet de tomaten tussen de paprika's en bak ze afgedekt nog 20 minuten mee.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip
Lekker met gebakken rijst.
Wijnadvies
Een droge witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc of een Pinot Grigio.
Voedingswaarden
Calories:
700
kcal
|
koolhydraten:
22
g
|
Protein:
39
g
|
Vet:
32
g
|
Zout:
1.5
g
|
Sugar:
8
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Hoofdgerechten
/
Ovenschotel
/
Rundvlees
/
Stoofpot
Land van herkomst
Nederland
Jaargetijde:
Alle Jaargetijden