Een uniek Hollands-Indonesisch gerecht. Deze gevulde paprika's worden gevuld met gekruid gehakt op smaak gebracht met ketjap manis. Een makkelijk te bereiden ovenschotel met een verrassende twist.
Was de paprika's en snijd de stelen en het zaad er voorzichtig uit.
Klop de eieren los.
Pel de ui en de knoflook en snijd ze fijn.
Meng het rundergehakt met de losgeklopte eieren, de ui, de knoflook, de suiker, de peper, het zout, de nootmuskaat, de aardappelpuree en de ketjap.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Vet een vuurvaste schaal in met boter.
Vul de uitgeholde paprika's met het gehaktmengsel.
Zet ze in de ingevette schaal en plaats deze 45 minuten in de oven.
Serveer de paprika's met een atjargerecht (Indonesisch zuur) en kroepoek.
Notities / Tips / Wijnadvies
U kunt de gevulde paprika's ook op het vuur klaarmaken. Draai, zodra de inhoud gaat pruttelen, het vuur laag en leg het deksel op de schaal of pan. na ± 60 minuten is het gerecht gaar.
Serveertip
Lekker met een atjargerecht (Indonesisch zuur) en kroepoek.
Wijnadvies
Een lichte, fruitige rode wijn, zoals een Pinot Noir, of een droge witte wijn, zoals een Riesling.