Maak de parelhoen schoon, verwijder achtergebleven veertjes, dep hem droog en wrijf in met zout en peper.
Bak de spekblokjes zachtjes knapperig met de gehakte sjalotten en geperste knoflook.
Voeg de fijngehakte abrikozen, verkruimeld witbrood, gehakte peterselie, gemalen amandelen en zout en peper naar smaak toe aan het mengsel.
Vul de parelhoen hiermee en druk de vulling goed aan.
Steek de nek en het achterstuk goed dicht met cocktailprikkers.
Beleg de parelhoen met plakjes boter en braad hem in een voorverwarmde oven van 200°C gedurende 1 uur gaar.
Bedruip de parelhoen af en toe met het vrijgekomen vet.
Houd de parelhoen warm in aluminiumfolie.
Roer de aanbaksels los met sinaasappelsap en zeef dit in een pan.
Breng het met gevogeltefond en witte wijn aan de kook op hoog vuur en laat de saus tot 3 dl inkoken.
Klop van het vuur af de rest van de boter, in klontjes gesneden, erdoor.
Knip de parelhoen met een wildschaar in stukken en serveer elk deel met een gedeelte van de vulling en wat saus.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Serveer de gevulde parelhoen met geurige pilav-rijst en gestoomde seizoensgroenten voor een complete maaltijd.Wijnadvies:Een volle witte wijn zoals een Chardonnay of een Viognier past perfect bij dit gerecht, dankzij de rijke saus en de subtiele zoetheid van de abrikozen.