Gevulde Parelhoen met Groene Kruiden en Romige Groentesaus
Deze gevulde parelhoen met groene kruiden en romige groentesaus is het perfecte gerecht voor een feestelijke gelegenheid. Serveer met krieltjes en een glas droge witte wijn voor een smaakvolle maaltijd.
Maak voorzichtig de huid van de borst los van het vlees.
Hak de peterselie en basilicum fijn, knip de tuinkers en meng dit met het kruidenmengsel.
Voeg zout, peper en citroenrasp toe.
Strijk het kruidenmengsel onder de huid van de parelhoentjes.
Verhit de maïsolie en bakboter in een braadpan.
Bak de parelhoentjes goudbruin.
Pel de sjalotjes en snijd ze in vieren.
Voeg sjalotjes, worteltjes, paprikapuree en wijn toe aan de pan.
Laat de hoentjes in ongeveer 45 minuten gaar worden, of bak ze in een voorverwarmde oven van 200°C.
Kook de broccoliroosjes 5 minuten in licht gezouten water.
Bak de oesterzwammen in bakboter en voeg deze op het laatst toe aan de pan met de parelhoentjes.
Haal de hoentjes uit de pan en bind de saus met de groenten.
Maak de saus romig met Room Culinair.
Serveer de parelhoen met de romige groentesaus, krieltjes en bieslook.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer met (in de schil gekookte) nieuwe krieltjes, besprenkeld met bieslookWijnadvies
Bij dit gerecht past een droge witte wijn zoals een Chardonnay of een Sauvignon Blanc. Deze wijnen vullen de frisse tonen van de kruiden en de romige saus perfect aan.