Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gevulde Pastarolletjes met Prei en Belegen Kaas
Porties:
4
personen
Voorbereidingstijd
15
minuten
min
Bereidingstijd:
34
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Oven
ovenschaal
aluminiumfolie
pan
kom
Ingrediënten
▢
2
dunne
preien
▢
8
plakjes
belegen kaas
▢
8
cannelloni pastarolletjes
▢
500
ml
kippenbouillon
van tablet
▢
75
g
rucolasla
▢
1
eetlepel
extra vierge olijfolie
▢
½
eetlepel
citroensap
▢
Zout en peper naar smaak
Instructies
Verwarm de oven voor op 200°C.
Snijd de preien in stukken van 15 cm en snijd ze vervolgens in de lengte door, zodat je 4 stukken hebt.
Was het zand uit de prei en kook de prei 5 minuten in ruim kokend water met zout.
Laat goed uitlekken.
Leg de plakjes kaas naast elkaar en wikkel elk stuk prei in een plakje kaas.
Vul de cannelloni pastarolletjes met de prei en kaas.
Leg de gevulde rolletjes naast elkaar in een ingevette ovenschaal.
Schenk de kippenbouillon erbij en dek de schaal af met aluminiumfolie.
Plaats de schaal in het midden van de oven en bak de pastarolletjes in 30-35 minuten tot ze beetgaar zijn.
Meng ondertussen de rucola in een kom met olijfolie en citroensap.
Breng op smaak met zout en peper.
Verdeel de pastarolletjes over de borden en serveer met de rucolasalade.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een lichte, fruitige witte wijn zoals een Pinot Grigio vormt een mooie aanvulling op de romige textuur van de kaas en de subtiele smaak van de prei.
Voedingswaarden
Calories:
380
kcal
|
koolhydraten:
25
g
|
Protein:
18
g
|
Vet:
21
g
|
Zout:
1.2
g
|
Sugar:
2
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Pasta
/
Voorgerechten
Land van herkomst
Italië
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij
/
Suikervrij
/
Vegetarisch