Maak 400 gram gehakt aan met 1 losgeklopt ei, 2 theelepels gember (of 1 theelepel gemberpoeder), 4 theelepels ketoembar, 2 theelepels djinten en 3 tenen knoflook (uit de knijper).
Was de 16 grote Spaanse pepers, verwijder de steeltjes en snijd ze aan één kant in de lengte open.
Verwijder de pitjes uit de pepers.
Vul de pepers met het gehaktmengsel en druk de pepers weer goed dicht.
Rijg de pepers aan pennen/satéstokjes, bestrijk ze met olie en rooster ze ± 10 minuten, tot het vlees gaar is.
Draai ze daarbij regelmatig om.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met rijst en een frisse salade.
Lekker met een pittige pindasaus of een yoghurtsaus.
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc, of een gekoelde rosé kan goed passen bij de pittigheid.