Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gevulde Portobello's met Brie en Pesto
Lekkere gevulde portobello's met romige brie, pittige pesto en een vleugje honing. Perfect als voorgerecht of luxe hapje.
Porties:
4
Bereidingstijd:
19
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Oven
Bakplaat
snijplank
mes
Ingrediënten
▢
4
reuzechampignons
▢
1
tl
verse pesto
▢
1
el
pijnboompitten
▢
4
plakjes
brie
▢
4
plakjes
serranoham
optioneel
▢
1
tl
honing
Instructies
Verwarm de oven voor op 180°C.
Snijd de steeltjes van de portobello's eraf en leg ze op een bakplaat.
Smeer een dun laagje pesto op de binnenkant van elke portobello.
Leg fijn gesneden serranoham op de pesto (optioneel).
Plaats een plakje brie bovenop de ham of direct op de pesto als je de ham weglaat.
Strooi pijnboompitten over de brie.
Druppel een beetje honing over elke portobello.
Bak de gevulde portobello's 15 minuten in de voorverwarmde oven tot de brie gesmolten is.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een frisse Sauvignon Blanc past goed bij de rijke smaken van brie en pesto.
Voedingswaarden
Calories:
150
kcal
|
koolhydraten:
5
g
|
Protein:
7
g
|
Vet:
12
g
|
Zout:
0.5
g
|
Sugar:
3
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hapjes
/
Lunch
/
Voorgerechten
Land van herkomst
Internationaal
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij
/
Koolhydraat arm
/
Vegetarisch
Feestdagen etc
Picknick