Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gevulde Portobello's met Roerei en Gefrituurde Mihoen
Verras je gasten met deze feestelijke portobello's gevuld met kruidig roerei en knapperige gefrituurde mihoen.
Porties:
4
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
braadpan
koksmes
Miskom
snijplank
tang
Ingrediënten
▢
1
el
basterdsuiker
▢
1
teen
knoflook
geperst
▢
1
tl
sambal
▢
2
bosuitjes
in ringetjes
▢
2
cm
gember
fijngehakt
▢
2
el
Japanse sojasaus
▢
2
el
roerbakolie
▢
2
limoenen
uitgeperst
▢
4
portobello's
▢
40
gr
mihoen
gefrituurd
▢
5
eieren
▢
1
Spaanse peper
zaadjes verwijderd en fijn gesneden
▢
1
zakje
koriander
zeer fijn gesneden
Instructies
Meng in een miskom de fijngehakte gember, bosuitjes, Spaanse peper, geperste knoflook, limoensap, sojasaus, basterdsuiker en sambal.
Voeg de eieren toe aan het mengsel en klop alles goed door elkaar.
Verhit een braadpan met 1 el roerbakolie en bak de portobello's aan beide kanten goudbruin.
In een andere pan verhit je de overige roerbakolie en giet je het eiermengsel erbij.
Roerbak het tot een kruimelig roerei.
Draai de portobello's tijdens het bakken om zodat ze gelijkmatig gaar worden.
Plaats op elk bord een bedje van veldsla en leg daarop de gebakken portobello's.
Vul de portobello's met het roerei en verdeel de gefrituurde mihoen erover.
Garneer met de fijngehakte koriander en serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer met een frisse Sauvignon Blanc of een lichte Chardonnay.
Voedingswaarden
Calories:
240
kcal
|
koolhydraten:
12
g
|
Protein:
10
g
|
Vet:
18
g
|
Zout:
1.5
g
|
Sugar:
3
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Ei
/
Groenten
/
Mie
/
Voorgerechten
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch
Feestdagen etc
Kerst
/
Oud & Nieuw
/
Pasen