Zeef het zelfrijzend bakmeel, voeg het zout en de koek- en speculaaskruiden toe.
Meng de basterdsuiker, boter en melk erdoor en kneed tot een soepel deeg.
Verpak het deeg in folie en laat het ongeveer 45 minuten rusten in de koelkast.
Verkruimel de amandelspijs en meng met de limoenrasp en de helft van de losgeklopte eieren.
Laat het deeg even op temperatuur komen en verdeel het in twee gelijke porties.
Vet een bakvorm in en bekleed deze met bakpapier.
Rol één portie deeg uit op een met bloem bestoven werkblad tot de grootte van de bakvorm.
Leg het deeg in de vorm.
Verdeel de amandelspijs gelijkmatig over het deeg, laat de randen vrij.
Rol de tweede portie deeg uit en leg deze op de amandelspijs, druk de randen goed dicht.
Versier de bovenkant met de amandelen en bestrijk met de rest van het losgeklopte ei.
Bak de gevulde speculaas in ongeveer 40 minuten gaar.
Laat buiten de oven afkoelen voordat je het serveert.
Notities / Tips / Wijnadvies
Snijd de gevulde speculaas in mooie stukken en serveer het als een heerlijke traktatie bij de koffie of thee tijdens de feestdagen of speciale gelegenheden.