Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gevulde Ui-Bloem met Krokante Krokantheid
Maak een indrukwekkende gevulde ui-bloem met een krokante coating. Perfect als bijgerecht of feesthapje!
Porties:
4
Bereidingstijd:
28
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Bakplaat
Oven
Meloensnijder (optioneel)
kom
Olieverstuiver (optioneel)
Ingrediënten
▢
1
grote
zoete ui
▢
100
gram
bloem
▢
Snufje
cayennepeper
▢
Snufje
vergemalen zout
▢
Snufje
gerookte paprikapoeder
▢
Snufje
vergemalen peper
▢
1
ei
▢
100
ml
melk
Instructies
Schil de ui, maar houd het kroontje eraan zodat de rokken aan elkaar blijven zitten.
Snijd de ui vanaf een centimeter van de kroon in, zodat je een bloemvorm krijgt.
Verwijder eventueel de kern met een meloensnijder, maar laat de onderkant intact.
Meng in een grote kom de bloem, cayennepeper, paprikapoeder, zout en peper.
Strooi voorzichtig het bloemmengsel over de ui en zorg ervoor dat het goed verdeeld is.
Meng in een andere kom het ei met de melk.
Schud overtollige bloem van de ui af en dip de ui in het eimengsel met de snijkant naar beneden.
Zorg dat de ui goed bedekt is.
Bedek de ui nog een keer met het bloemmengsel.
Besproei de ui met een beetje olie voor extra krokantheid.
Bak de ui 20 minuten in een voorverwarmde oven op 170°C totdat de ui knapperig en zacht is.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Combineer met een frisse witte wijn zoals Sauvignon Blanc of een lichte rosé voor een verfrissende balans.
Voedingswaarden
Calories:
150
kcal
|
koolhydraten:
20
g
|
Protein:
6
g
|
Vet:
6
g
|
Zout:
0.5
g
|
Sugar:
4
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Warme hapjes
Land van herkomst
America
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch