Snij de varkenshazen in de lente open (niet doormidden)
Wrijf ze in met olijfolie
Doe er aan beide zijden
Vers gemalen zeezout
Vers gemalen zwarte peper
Knoflookpoeder
En gedroogde Provençaalse kruiden over
Verdeel de plakjes pancetta schuin onder elkaar per 100 gram op een snijplank
Leg de varkenshazen met de opengesneden kant naar boven op de pancetta
Doe er anderhalf plakje schouderham in of 1 grote lange plak
Verdeel met de kaasschaaf gesneden plakjes komijnekaas over de ham.
Doe de gevulde varkenshaas dicht
Wikkel de plakjes pancetta om de varkenshaas
Doe ditzelfde vervolgens met de andere varkenshaas
Verhit wat vloeibare margarine in een koekenpan en bak de varkenshazen in de pancetta even rondom aan
Leg ze vervolgens in een met een olijfolie ingevette bakslee of ovenschaal
Plaats dit 25 minuten in de voorverwarmde oven
Notities / Tips / Wijnadvies
Dit recept bedacht ik gistermiddag tijdens het boodschappen doen en het overtrof zelfs mijn meest verfijnde smaakverwachting
Wij aten ze met snijbonen en krieltjes