Sappige ribkarbonades gevuld met ham en smeltende kaas, gepaneerd en gebakken, daarna kort in de oven gegaard. Een smakelijk gerecht geïnspireerd door de Zwitserse keuken.
Snijd elke ribkarbonade aan de zijkant tot aan het been in, zodat een soort 'zakje' ontstaat.
Wrijf de binnenkant van de inkeping in met zout en peper.
Plaats in elke inkeping een plak ham en een plak kaas.
Prik de opening dicht met een cocktailprikker.
Klop in een diep bord de eieren los met een snufje zout, peper en een beetje olie.
Strooi het paneermeel op een plat bord.
Haal elke gevulde karbonade eerst door het losgeklopte ei en wentel hem vervolgens rondom door het paneermeel, zodat hij volledig bedekt is.
Verhit de boter in een koekenpan op middelhoog vuur.
Bak de gepaneerde karbonades in ongeveer 10 minuten lichtbruin, keer ze halverwege de baktijd.
Leg de karbonades over in een ovenschaal.
Plaats de ovenschaal in het midden van de voorverwarmde oven en laat de karbonades nog 5-10 minuten garen, totdat de kaas gesmolten is en het vlees gaar is.
Garneer de karbonades met partjes citroen bij het serveren.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Lekker met een frisse gemengde salade met Emmentaler kaas en gebakken aardappelen of rösti.Wijnadvies:Een fruitige witte wijn, zoals een Zwitserse Fendant of een droge Riesling.