Leg de filets tussen huishoudfolie en sla ze met de zijkant van een breed mes zo plat mogelijk.
Knip de norivellen op de maat van de filets.
Snijd de zalm in 4 dikke repen.
Leg elke filet op een stuk magnetronfolie (met de kant waar het vel heeft gezeten naar boven) en bestrooi licht met zout en peper.
Leg een nori-vellum op de filets en leg aan het begin een reepje zalm op de nori.
Rol de filets op.
Rol de visrolletjes stevig in folie.
Stoom de rolletjes in een (stoom)pan boven kokend water gedurende 6-8 minuten, totdat ze gaar zijn.
Laat de rolletjes iets afkoelen en snijd ze schuin in 3 stukken.
Serveer de gevulde visrolletjes op borden met de saus eromheen.
Garneer eventueel met in boter gebakken zeekraal.
Notities / Tips / Wijnadvies
WijnadviesServeer bij deze verfijnde visrolletjes een frisse Sauvignon Blanc of een Chablis om de subtiele smaken van de vis en zalm te complementeren.