Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gevulde Zoete Crêpentaart met Gember
Crêpes au gingembre
Geniet van een kruidige en verrassende smaak met deze Crêpes au gingembre, een zoete en gevulde flensjestaart met gember. Hier is de vernieuwde versie van het recept.
Porties:
4
Total time
45
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
beslagkom
flensjespan
paletmes
invetkwastie,
schotel
Lepel
hakmes
kommen
Ingrediënten
▢
300
g
bloem
▢
4
deciliter
melk
▢
75
g
suiker
▢
Een snufje
zout
▢
2
eieren
▢
200
g
gember
▢
Boter
▢
2
deciliter
gembersiroop
▢
Poedersuiker
▢
25
g
djahé
gemberpoeder
Instructies
Maak van gezeefde bloem, melk, suiker, zout en eieren op de gebruikelijke wijze beslag.
Voeg aan dit beslag de fijngehakte gember toe en bak dunne flensjes.
Rol ze op en schik ze op een schotel.
Besprenkel de flensjes met gembersiroop en bestrooi ze met een mengsel van gezeefde poedersuiker en gemberpoeder (djahé).
Notities / Tips / Wijnadvies
Varieer door de gember te vervangen door sukadesnippers en gebruik in plaats van siroop notenlikeur.
Probeer de gember te vervangen door stukjes gedroogde, geweekte abrikoos.
Gebruik in plaats van siroop bessenjam en bestrooi met greinsuiker.
Geniet van deze smaakvolle Crêpes au gingembre, perfect voor liefhebbers van kruidige lekkernijen!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Pannenkoeken
Land van herkomst
Frankrijk