Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
personen
Kleiner
Normaal
Groter
Gewokte Andijvie met Pappardelle en Kip
Porties:
2
personen
Bereidingstijd:
18
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Wok
kookpan
koksmes
snijplank
Ingrediënten
▢
120
g
verse pappardelle
▢
1
rode paprika
in kleine reepjes
▢
250
g
andijvie
fijn gesneden
▢
1
ui
in kleine stukjes
▢
150
g
kipfilet
in blokjes
▢
Peper naar smaak
▢
Zout naar smaak
▢
Provençaalse kruiden naar smaak
▢
1
el
roomboter
▢
1
el
olie
Instructies
Verhit de olie in een wok op middelhoog vuur.
Voeg de ui, rode paprika en kipblokjes toe aan de wok en bak tot de kip gaar is en de ui en paprika zacht zijn.
Breng ondertussen een pan water aan de kook voor de pasta en kook de pappardelle volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Giet af en zet apart.
Zet de wok op hoog vuur en voeg de andijvie toe.
Wok de andijvie 1-2 minuten tot deze geslonken is.
Voeg de gekookte pappardelle toe aan de wok en meng alles goed door elkaar.
Breng op smaak met peper, zout en Provençaalse kruiden.
Voeg de roomboter toe en roer tot deze gesmolten is en goed gemengd door het gerecht.
Notities / Tips / Wijnadvies
Bij dit gerecht past een frisse witte wijn, zoals een Pinot Grigio of een Sauvignon Blanc.
Voedingswaarden
Calories:
450
kcal
|
koolhydraten:
50
g
|
Protein:
30
g
|
Vet:
15
g
|
Zout:
1.5
g
|
Sugar:
5
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Kip
/
Pasta
/
Roerbakken / Wokken
Land van herkomst
Nederland
Geschikt voor Dieët:
Notenvrij