Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gezonde Brood-Broccoli Ovenschotel
Porties:
4
Bereidingstijd:
40
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Oven
Koekenpan
ovenschaal
vergiet
Ingrediënten
▢
3
eetlepels
olie
▢
4
rode uien
in ringen gesneden
▢
100
ml
kruidenbouillon
van poeder
▢
1
theelepel
tijm
▢
500
g
broccoli
in kleine roosjes gesneden
▢
½
ongesneden bruinbrood
bijvoorbeeld Bourgondisch donker meergranen
▢
4
eieren
▢
2
eetlepels
zure room
▢
150
g
belegen kaas
geraspt
▢
Zout en peper naar smaak
Instructies
Verwarm de oven voor op 200°C.
Verhit de olie in een koekenpan en fruit de uienringen zachtjes gedurende 3 minuten.
Voeg de kruidenbouillon, tijm, zout en peper toe aan de uien.
Laat nog 4-5 minuten zachtjes stoven totdat het vocht is verdampt.
Snijd intussen de broccoli in kleine roosjes en schil de stronk met een dunschiller.
Snijd de stronk in blokjes.
Kook de broccoli in weinig water met zout gedurende 3-4 minuten tot het beetgaar is.
Laat het vervolgens uitlekken in een vergiet.
Snijd het brood in 4 gelijke dikke sneden.
Rooster het lichtbruin in een broodrooster of onder de grill.
Leg de geroosterde broodsneetjes tegen elkaar aan in een ingevette ovenschaal.
Verdeel de gestoofde ui en gekookte broccoli over het brood.
Breek boven elk stuk brood een ei en schep er ½ lepel zure room op.
Bestrooi het geheel met zout, peper en geraspte kaas.
Bak de schotel in de voorverwarmde oven gedurende 15 minuten, tot het gaar en goudbruin is.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een lichte en fruitige witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Pinot Grigio past goed bij dit gerecht.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Brood
/
Groenten
/
Hoofdgerechten
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch