Verwarm 2 eetlepels olie in een hapjespan en fruit de ui glazig.
Voeg de courgette en aubergine toe en bak al omscheppend 1-2 minuten.
Voeg de tomaten toe en bak nog 1-2 minuten.
Roer vervolgens de kokosmelk en groentebouillon erdoor.
Breng het gerecht al roerend aan de kook en laat de curry 15 minuten zachtjes sudderen.
Kook intussen de basmatirijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Laat de linzen uitlekken.
Verwarm 1 eetlepel olie in een kleine koekenpan en roer de garam masala met de geraspte kokos erdoor.
Bak zachtjes 1-2 minuten.
Schep dit mengsel samen met de linzen door de curry en verwarm nog even door.
Serveer de basmatirijst in wijde kommen en schep de curry erop.
Strooi de koriander erover.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Serveer met extra koriander en een partje limoen voor een frisse touch.Wijnadvies:Een lichte rode wijn, zoals een Merlot, past goed bij deze smaakvolle curry.