Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gezonde Moussaka met Mager Gehakt
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
45
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Koekenpan
ovenschaal
Ingrediënten
▢
2
uien
▢
2
teentjes
knoflook
▢
1
eetlepel
olijfolie
▢
240
g
mildgekruid gehakt
▢
2
blikjes
tomatenpuree à 140 ml
▢
1
theelepel
kaneelpoeder
▢
2
aubergines
▢
150
g
geraspte kaas lichtgerijpt 30+
▢
1
Frans stokbrood voorgebakken
Instructies
Verwarm de oven voor op 200°C.
Pel en snipper de uien en knoflook.
Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak het gehakt rul.
Voeg de ui en knoflook toe en bak deze 1 minuut mee.
Voeg de tomatenpuree toe en bak nog 1 minuut mee.
Roer het kaneelpoeder, zout, peper en 100 ml water door de saus en laat het geheel 5 minuten verwarmen.
Snijd de aubergines schoon en in plakken.
Kook de plakken aubergine 1 minuut in kokend water met zout, laat ze uitlekken.
Leg de helft van de aubergineplakken in een ovenschaal.
Bedek met het gehaktmengsel en de resterende aubergineplakken.
Bestrooi met geraspte kaas en bak in het midden van de oven gedurende 30 minuten, tot de kaas goudbruin is.
Bak het stokbrood de laatste 10 minuten mee in de oven.
Serveer de moussaka met het stokbrood.
Notities / Tips / Wijnadvies
Voor een extra frisse touch kun je de moussaka serveren met een Griekse salade van tomaat, komkommer, rode ui, olijven en feta.
Wijnadvies:
Een lichte rode wijn, zoals een Pinot Noir, past goed bij dit gerecht.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Hoofdgerechten
/
Vlees
Land van herkomst
Griekenland