Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gingami-yaki
geroosterde vis
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
4
scholfilets
300 gr
▢
300
gram
zalmforelfilets
▢
12
grote
garnalen
▢
3
eetlepels
mirin of zoete sherry
▢
Japanse sojasaus
▢
1
groene paprika
▢
4
shii-take paddestoelen
▢
300
gram
Somen-noedels
eventueel Chinese eiermie
▢
1
klein
ei
▢
1
eetlepel
dashi bouillon
▢
olie
▢
½
komkomer
▢
1
citroen
Instructies
Verwarm de barbecue of grill voor.
Leg de scholfilets op een bord, snijd de zalmforelfilet in even grote repen
en maak de garnalen schoon.
Vermeng de mirin met evenveel sojasaus, schenk dit over de vis en laat 1/2
uur marineren.
Maak de groene paprika schoon, snijd die in de lengte in achten en halveer
de stukken.
Maak de shii-take schoon.
Verdeel de vis, garnalen, paprika en paddestoelen over 8 grote houten
roosterpennen en rooster ze boven houtskool onder keren en bestrijken met
de marinade 8 minuten.
Bestrooi met zout en paprikapoeder.
Kook van tevoren de Somen-noedels in ruim kokend water 8 minuten, stort
ze in een vergiet, spoel ze koud en zet ze in koud water tot gebruik weg.
Klop het ei los met een garde, voeg de bouillon en een snuf zout toe en bak
in een ingevette koekepan een dunne omelet aan beide kanten, rol die op en
snijd hem koud in reepjes.
Snijd de komkommer in stukken van 4 cm en deze in 8 partjes.
Verdeel met een schuimspaan de somen over 4 kommetjes en garneer met
omeletreepjes en komkommerstukjes.
Geef er de rest van de komkommer apart bij, op een schaaltje met de
citroenkwart voor de vis.
Serveer er de sojasaus in kleine schaaltjes bij
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Vis
Land van herkomst
Japan