Meng de afgekoelde boter met de melasse of stroop, basterdsuiker en het ei in een grote kom.
Zeef de droge ingrediënten en voeg ze toe aan het botermengsel.
Vorm steeds circa 1 1/2 eetlepel deeg tot een balletje.
Leg de balletjes op een bakplaat, op 5 cm afstand van elkaar, bekleed met bakpapier of een antiaanbaklaag.
Druk de deegballetjes uit tot rondjes van ongeveer 3 cm doorsnee.
Zet de koekjes een uur in de koelkast om af te koelen.
Bestrooi de koekjes met kristalsuiker.
Bak de koekjes 10 tot 12 minuten in de oven.
Laat de koekjes afkoelen op een rooster.
Bewaar de koekjes in een goed afgesloten trommel.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip: Geniet van deze heerlijke koekjes als tussendoortje bij een kop thee of koffie.Wijnadvies: Serveer met een glas witte wijn, zoals een frisse Chardonnay.