Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Glasmästaresill
glasblazersharing
Porties:
7
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
12
eetlepels
azijn
▢
125
ml
water
▢
125
gram
suiker
▢
500
tot 750 g zoute haring
schoongemaakt en in koud water gelegd gedurende 12 uur
▢
stuk mierikswortel
geschrapt of 2 eetlepels geconserveerde mierikswortel, afgedroogd
▢
1
middelgrote wortel
geschild en in dunne plakjes gesneden
▢
2
kleine
ui
in dunne plakjes gesneden
▢
2
theelepel
hele piment
▢
2
theelepel
mosterdzaad
▢
3
laurierbladen
Instructies
Breng de azijn, het water en de suiker aan de kook in een roestvrijstalen steelpan, steeds roerend tot alle suiker is opgelost.
Neem de pan van het vuur en laat het mengsel afkoelen tot kamertemperatuur.
Was ondertussen de haring onder koud stromend water en snij ze in stukjes van ongeveer 2½ tot 3 cm.
Leg een dunne laag uischijfjes in een glazen pot met een inhoud van 1 liter, met een goed sluitend deksel.
Leg vervolgens op de ui enkele stukjes haring, wortels, en mierikswortel.
Bestrooi dit met piment, mosterdzaad en laurierblad.
Herhaal dit tot alle ingrediënten zijn gebruikt, in 3 of 4 lagen.
Giet de afgekoelde marinade in de pot tot alles net onder staat.
Sluit de pot zorgvuldig af en koel het geheel gedurende 2 a 3 dagen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip: Serveer het als voorgerecht of als onderdeel van het smörgåsbord.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Vis
Land van herkomst
Zweden