Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Glutenvrije Oliebollen: Smakelijk en Geschikt voor Iedereen
Heerlijke glutenvrije oliebollen die net zo luchtig en smakelijk zijn als de klassieke variant. Perfect voor iedereen aan tafel!
Porties:
20
Bereidingstijd:
1
uur
uur
27
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
grote kom
schone theedoek
Frituurpan
ijsschep
Ingrediënten
▢
500
g
glutenvrije bloem
bijv. rijstmeel of een glutenvrije bakmix
▢
10
g
gist
glutenvrij
▢
1
theelepel
zout
▢
1
eetlepel
suiker
▢
1
ei
▢
300
ml
lauwe melk
lactosevrij indien gewenst
▢
100
g
rozijnen
▢
1
liter
zonnebloemolie
om te frituren
▢
Poedersuiker
voor serveren
Instructies
Meng de glutenvrije bloem, gist, zout en suiker in een grote kom.
Voeg het ei en de lauwe melk toe en mix tot een glad beslag.
Voeg de rozijnen toe en meng goed door.
Dek de kom af met een schone theedoek en laat 1 uur rijzen.
Verhit de olie in de frituurpan tot 180 °C.
Schep met een ijsschep bolletjes beslag in de hete olie.
Bak de oliebollen in ongeveer 4 minuten goudbruin en gaar.
Laat uitlekken op keukenpapier.
Bestrooi met poedersuiker voor het serveren.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer warm met een klein bakje jam of chocoladefondue.
Wijnadvies:
Niet van toepassing – combineer met een kop warme chocolademelk.
Voedingswaarden
Calories:
200
kcal
|
koolhydraten:
26
g
|
Protein:
3
g
|
Vet:
8
g
|
Zout:
0.3
g
|
Sugar:
6
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gebak
Land van herkomst
Nederland
Jaargetijde:
Winter
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij
Feestdagen etc
Oud & Nieuw