Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gnocchi di patate al gorgonzola
Aardappelgnocchi met gorgonzolasaus
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
500
gram
aardappels
▢
1
eidooier
▢
120
gram
bloem
▢
½
theelepel
zout
▢
100
gram
gorgonzola
▢
1
dl
melk
▢
20
gram
boter
▢
½
dl
slagroom
▢
1
mespunt
zwarte peper
Instructies
Kook de aardappelen in de schil in ruim water.
Pel de aardappelen als ze nog warm zijn en knijp ze door een pureeknijper.
Voeg de eidooier toe en roer beetje bij beetje de bloem door de puree.
Stop met bloem toevoegen zodra het mengsel samenhangend wordt, maar nog steeds kleverig is.
Rol met bebloemde handen slierten van 1 cm dik uit de puree en snijd deze in stukjes van 1,5 cm.
Breng 3 liter water aan de kook met 1 eetlepel zout en kook de gnocchi in kleine hoeveelheden tegelijk.
Ze zijn praktisch gaar zodra ze boven komen drijven.
Haal ze met een schuimspaan uit het water.
Voor de saus: Verwarm de melk op laag vuur met de gorgonzola en boter.
Roer tot de kaas is gesmolten en laat het geheel 1 minuut koken.
Roer van het vuur af de room door de saus en breng op smaak met zwarte peper.
Serveer de aardappelgnocchi direct, overgoten met de smeuïge gorgonzolasaus.
Notities / Tips / Wijnadvies
Je kunt de gnocchi ook serveren met een tomatensaus of als alternatief voor pasta. Geniet van dit overheerlijke Italiaanse gerecht!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
Land van herkomst
Italië