Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
Kleiner
Normaal
Groter
Gnocchi met Spruitjes en Spekjes in Romige Kaassaus
Bereidingstijd:
45
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Oven
ovenschaal
Grote kookpan
Koekenpan
Wokpan
Mengkom
Ingrediënten
▢
1
ui
in kleine stukjes gesneden
▢
300
gram
spekjes
▢
500
gram
spruitjes
schoongemaakt
▢
1
bak
gnocchi
500 gram
▢
Geraspte kaas naar smaak
ongeveer 100 gram
▢
200
ml
crème fraîche
▢
2
eieren
Instructies
Voorbereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Snijd de ui in kleine stukjes en maak de spruitjes schoon.
Bakken:
Bak de spekjes in een koekenpan op middelhoog vuur tot ze knapperig zijn.
Voeg de ui toe aan de spekjes en bak tot de ui glazig is.
Spruitjes Koken:
Kook de spruitjes 3 minuten in een grote pan met water.
Giet af en zet apart.
Gnocchi Wokken:
Verhit een wokpan en bak de gnocchi kort tot ze lichtbruin zijn.
Ovenschaal Voorbereiden:
Doe de gebakken spekjes en ui, de spruitjes en de gnocchi in een ovenschaal en meng goed door elkaar.
Saus Bereiden:
Klop in een mengkom de eieren los en meng met de crème fraîche en geraspte kaas tot een romige saus.
Samenstellen en Bakken:
Giet de saus over het mengsel in de ovenschaal en zorg dat alles gelijkmatig bedekt is.
Zet de ovenschaal in het midden van de voorverwarmde oven en bak ongeveer 20-25 minuten tot de bovenkant goudbruin is en de saus goed is gestold.
Serveren:
Haal de ovenschaal uit de oven en laat kort afkoelen voor het serveren.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Serveer met een frisse witte wijn zoals een Chardonnay of een Sauvignon Blanc.
Voedingswaarden
Calories:
600
kcal
|
koolhydraten:
45
g
|
Protein:
25
g
|
Vet:
35
g
|
Zout:
2.5
g
|
Sugar:
5
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Hoofdgerechten
/
Pasta
/
Varkensvlees
Land van herkomst
Fusion
/
Italië
/
Nederland