Maak de witlof schoon en snijd het harde, bittere gedeelte aan de onderkant weg.
Kook de witlof in een pan met licht gezouten water gedurende 8-10 minuten, tot ze zacht zijn.
Laat de gekookte witlof goed uitlekken in een vergiet.
Verhit de boter in een koekenpan op middelhoog vuur tot deze lichtbruin kleurt.
Leg de witlof in de pan en bestrooi de bovenkant met het gekruide paneermeel.
Bak de witlof tot de onderkant goudbruin en krokant is en draai ze voorzichtig om.
Bak de andere kant ook goudbruin en breng op smaak met peper en zout.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip: Lekker met gekookte aardappelen en een stukje vlees, vis of een vegetarische optie.Wijnadvies:Een frisse, droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past perfect bij de licht bittere smaak van witlof en het krokante paneermeel.