Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Goudbruine Honingpastinaak
Deze geroosterde pastinaak met een vleugje honing heeft een heerlijke knapperige buitenkant en een zachte, zoete binnenkant. Een perfect winters bijgerecht!
Porties:
6
Voorbereidingstijd
30
minuten
min
Bereidingstijd:
45
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
bakblik
Oven
pan
Ingrediënten
▢
1
el
olie
▢
1
L
volle melk
▢
2
el
heldere honing
▢
6
pastinaken
▢
Zout
▢
Versgemalen peper
Instructies
Snijd de pastinaken in de lengte in vieren en verwijder de kern.
Verwarm de oven voor op 220°C.
Verwarm de melk tot net onder het kookpunt.
Blancheer de pastinaakstukken 2-3 minuten in de melk en laat uitlekken.
Leg de pastinaken op een bakblik, strooi er peper en zout over en besprenkel met olie.
Rooster 25-30 minuten in de oven tot ze knapperig en goudbruin zijn.
Giet de laatste minuten de honing over de pastinaak en schep om.
Serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Lekker met geroosterde noten of een frisse yoghurtdip.
Wijnadvies:
Combineer met een lichtzoete witte wijn zoals een Riesling.
Voedingswaarden
Calories:
180
kcal
|
koolhydraten:
28
g
|
Protein:
3
g
|
Vet:
5
g
|
Zout:
0.3
g
|
Sugar:
15
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Groenten
/
Ovenschotel
Land van herkomst
Europa
Jaargetijde:
Winter
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch