Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kook modus
voorkomt dat je scherm uit gaat
Goudbruine Honingpastinaak
Deze geroosterde pastinaak met een vleugje honing heeft een heerlijke knapperige buitenkant en een zachte, zoete binnenkant. Een perfect winters bijgerecht!
Porties:
6
Voorbereidingstijd
30
minuten
min
Bereidingstijd:
45
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
bakblik
Oven
pan
Ingrediënten
▢
1
el
olie
▢
1
L
volle melk
▢
2
el
heldere honing
▢
6
pastinaken
▢
Zout
▢
Versgemalen peper
Instructies
Snijd de pastinaken in de lengte in vieren en verwijder de kern.
Verwarm de oven voor op 220°C.
Verwarm de melk tot net onder het kookpunt.
Blancheer de pastinaakstukken 2-3 minuten in de melk en laat uitlekken.
Leg de pastinaken op een bakblik, strooi er peper en zout over en besprenkel met olie.
Rooster 25-30 minuten in de oven tot ze knapperig en goudbruin zijn.
Giet de laatste minuten de honing over de pastinaak en schep om.
Serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Lekker met geroosterde noten of een frisse yoghurtdip.
Wijnadvies:
Combineer met een lichtzoete witte wijn zoals een Riesling.
Voedingswaarden
Calories:
180
kcal
|
koolhydraten:
28
g
|
Protein:
3
g
|
Vet:
5
g
|
Zout:
0.3
g
|
Sugar:
15
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Groenten
/
Ovenschotel
Land van herkomst
Europa
Jaargetijde:
Winter
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch