Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Goudbruine Witloftaartjes met Stilton en Walnoten
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
44
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Bakpapier
Bakplaat
keukenpapier
Koekenpan
Oven
Ingrediënten
▢
4
plakjes
roomboterbladerdeeg
diepvries, pak a 10 plakjes
▢
6
struikjes
witlof
▢
4
eetlepels
olijfolie
▢
3
takjes
tijm
▢
200
gram
stilton
▢
100
gram
gepelde walnoten
▢
125
gram
mascarpone
▢
1
eetlepel
custardpoeder
▢
Zout
▢
Versgemalen zwarte peper
Instructies
Laat het bladerdeeg ongeveer 10 minuten ontdooien op het aanrecht.
Maak de struikjes witlof schoon en halveer ze in de lengte.
Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan.
Leg de witlof met de snijkant naar beneden in de pan en bak ze op hoog vuur in ongeveer 3 minuten bruin.
Voeg eventueel een scheutje water toe als het te hard gaat.
Keer de witlof voorzichtig en bak nogmaals 3 minuten tot ze bruin en beetgaar zijn.
Laat de witlof afkoelen op keukenpapier.
Ris de blaadjes van de takjes tijm.
Verkruimel de stilton en hak de walnoten grof.
Roer in een kom de mascarpone los met het custardpoeder.
Meng de helft van de tijm, stilton en walnoten erdoor.
Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de plakjes bladerdeeg erop.
Bestrijk het bladerdeeg tot op 1 cm van de randen met het mascarponemengsel.
Leg op elk plakje bladerdeeg 3 halve struikjes witlof naast elkaar met de snijkant naar boven.
Strooi de rest van de stilton, walnoten en tijm erover en sprenkel de overgebleven olijfolie erover.
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Bak de witloftaartjes in het midden van de oven in ongeveer 25-30 minuten goudbruin en gaar.
Leg de witloftaartjes op borden en serveer ze eventueel met gebakken peertjes.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een glas Sauvignon Blanc of Chardonnay past perfect bij dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories:
600
kcal
|
koolhydraten:
40
g
|
Protein:
15
g
|
Vet:
45
g
|
Zout:
2
g
|
Sugar:
3
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Hartige taart
/
Kaas
/
Voorgerechten
Land van herkomst
Nederland
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch