Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gouden Aardappelrozetten
Luchtige aardappelrozetten met een krokant goudbruin laagje, perfect voor feestelijke diners of een knusse maaltijd.
Porties:
4
Bereidingstijd:
40
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
bakblik
Oven
pureeknijper
spuitzak
Ingrediënten
▢
600
g
aardappelen
▢
60
g
boter
▢
3
eidooiers
▢
1
theelepel
kruidenzout
▢
Nootmuskaat
▢
1
eetlepel
melk
Instructies
Schil de aardappelen en kook ze gaar.
Pureer de aardappelen met een pureeknijper.
Meng de puree met de boter, 2 eidooiers, kruidenzout en rijkelijk versgeraspte nootmuskaat.
Vul een spuitzak met de aardappelmassa en spuit rozetten op een ingevet bakblik.
Klop de resterende eidooier los met de melk en bestrijk hiermee de rozetten.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Bak de aardappelrozetten 15 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een zachte Chardonnay of een lichtfruitige Pinot Noir past goed bij dit eenvoudige maar elegante bijgerecht.
Voedingswaarden
Calories:
189
kcal
|
koolhydraten:
25
g
|
Protein:
5
g
|
Vet:
8
g
|
Zout:
1.2
g
|
Sugar:
1
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Groenten
Land van herkomst
Internationaal
Jaargetijde:
Herfst
/
Lente
/
Winter
/
Zomer
Geschikt voor Dieët:
Flexitarisch