Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gouden Omelet met Doperwten en Bosui
Een heerlijke, luchtige omelet met doperwten, bosui en geraspte kaas. Snel, voedzaam en perfect voor de lunch of een lichte maaltijd!
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
20
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
2 Koekenpannen met antiaanbaklaag
kom
Garde
Spatel
snijplank
mes
Ingrediënten
▢
1
eetlepel
olijfolie
▢
1
ui
gesnipperd
▢
8
eieren
▢
1
pot
doperwten
uitgelekt
▢
2
bosuitjes
in ringetjes
▢
50
gram
belegen kaas
geraspt
▢
1½
eetlepel
peterselie
fijngehakt
▢
Peper
naar smaak
▢
Zout
naar smaak
▢
Chilisaus
naar smaak
Instructies
Verhit de olie in twee koekenpannen met antiaanbaklaag.
Verdeel de gesnipperde ui over de pannen en fruit deze 3 minuten op halfhoog vuur.
Klop in een kom de eieren los met 1 dl koud water.
Roer de doperwten, bosuitjes, geraspte kaas, peper en zout door het eimengsel.
Schenk het eimengsel in de pannen en bak er twee omeletten van.
Keer de omeletten met behulp van een deksel zodra de bovenkant bijna gestold is.
Snijd de omeletten in punten en verdeel ze over de borden.
Schenk er chilisaus naar smaak over en garneer met fijngehakte peterselie.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Lekker met gebakken aardappelen en een frisse groene salade.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn zoals Sauvignon Blanc past uitstekend bij deze omelet.
Voedingswaarden
Calories:
280
kcal
|
koolhydraten:
9
g
|
Protein:
18
g
|
Vet:
19
g
|
Zout:
1.2
g
|
Sugar:
4
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Ei
/
Groenten
/
Hoofdgerechten
/
Lunch
Land van herkomst
Internationaal
Jaargetijde:
Alle Jaargetijden
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch