Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Goulash met Rundvlees en Groenten
Een recept uit Roemenië en het voormalige Yugoslavië
Porties:
4
personen
Voorbereidingstijd
20
minuten
min
Bereidingstijd:
3
uur
uur
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
mes
schaal
Lepel
pan
schilmes,
Ingrediënten
▢
600
gram
doorregen runderlappen
in stukken gesneden
▢
25
gram
boter
▢
50
gram
magere spekreepjes
optioneel
▢
2
eetlepels
mosterd
▢
3
uien
fijngehakt
▢
2
teentjes
knoflook
fijngehakt
▢
2
rode paprika's
in stukken gesneden
▢
2
groene paprika's
in stukken gesneden
▢
1
eetlepel
pikant paprikapoeder
▢
1
eetlepel
mild paprikapoeder
▢
1
blikje
tomatenblokjes
400 gram
▢
100
ml
rode wijn
▢
200
ml
vleesbouillon
▢
2
theelepels
gedroogde tijm
▢
4
vastkokende
aardappelen
geschild en in blokjes
▢
250
gram
sperziebonen
gehalveerd
▢
1
theelepel
karwijzaad
kummel
▢
200
gram
champignons
in plakjes gesneden
▢
Zout en peper naar smaak
Instructies
Marineer het rundvlees in de mosterd.
Verhit de boter in een grote pan en bak het vlees op matig vuur tot het bruin is (ongeveer 5 minuten).
Voeg indien gewenst de spekreepjes toe en bak deze kort mee.
Voeg de fijngesneden ui, knoflook en paprika toe aan het vlees en bak nog eens 2 minuten.
Bestrooi met pikant en mild paprikapoeder en karwijzaad.
Bak dit nog eens 2 minuten mee.
Giet de gezeefde tomaten, rode wijn, vleesbouillon en tijm in de pan.
Breng het geheel aan de kook, dek af en laat ongeveer 2 uur zachtjes sudderen.
Voeg na 2 uur de aardappelblokjes, sperziebonen en champignons toe.
Laat nog eens 45 minuten sudderen tot de groenten gaar zijn.
Breng op smaak met zout en peper.
Serveer de goulash warm.
Notities / Tips / Wijnadvies
Deze hartige goulash zit boordevol smaak en is perfect voor een hartverwarmende maaltijd op koude dagen!
Voedingswaarden
Calories:
480
kcal
|
koolhydraten:
40
g
|
Protein:
35
g
|
Vet:
18
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Rundvlees
Land van herkomst
Roemenië
/
Yugoslavië