Snij de dikke rib ( of laat het doen bij de slager) in kleine vierkante blokjes
Snij de ontbijtspek in dunne reepjes
Pers de knoflookteentjes
Snipper de uien
snij de paprika in kleine blokjes
ris de takjes tijm
Bereidingswijze:
Rol de blokjes vlees door de bloem, schudt de overige bloem eraf, bewaar het wel (misschien later de saus iets te binden)
Laat de boter warm worden en bak daarin het vlees bruin.
Wel erbij blijven anders bakt de bloem aan aan de bodem.
Voeg dan uien, paprika spekreepjes, knoflook, tijm, peper en zout toe (maar pas op met het laatste als je bouillion gebruikt!! zout!! :)
alles aangebraden tot de uien een kleurtje krijgen, voeg dan de tomatenpuree toe en water/bouillion.
Alles goed door elkaar mixen en op een laag vuurtje of net als ik oma's petroleumstelletje uren laten sudderen.
(kan ook in de slowcooker als je die hebt)
Op gevoel en met proeven kijken of het vlees gaar is, bij mij staat het gewoon 3 ¼ uur op het stelletje.
Even kijken hoe het vocht is ingeslonken en anders van de overgebleven bloem een roux maken en dan afblussen met slagroom, dat het donkerrode de kleur oranje wordt ( of naar smaak).
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer met rijst en eventueel doperwtenKan ook met brood.