Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
personen
Kleiner
Normaal
Groter
Gourmet Kipfilet Gevuld met Rivierkreeftjes
Porties:
4
personen
Voorbereidingstijd
30
minuten
min
Bereidingstijd:
25
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
ovenschaal
vleeshamer,
Ovenbestendige pan
Ingrediënten
▢
25
blaadjes
wilde spinazie
▢
1
stengel
bleekselderij
in blokjes gesneden
▢
4
kipfilets
▢
100
g
rivierkreeftjes
▢
150
g
rijst
▢
75
g
koude boter
▢
1
pot
visfond
380 ml
▢
Zout en peper naar smaak
Instructies
Blancheer de spinazie en de bleekselderij kort in kokend water met zout, spoel af met koud water en dep droog.
Leg de kipfilets tussen plasticfolie en sla ze plat met een vleeshamer.
Bestrooi de kipfilets met zout en peper en beleg ze met de spinazie en rivierkreeftjes.
Rol de kipfilets strak op en verpak ze in plasticfolie.
Laat ze 15 minuten rusten.
Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Haal de kiprolletjes uit de folie.
Verhit 50 g boter in een ovenbestendige pan tot het lichtbruin is.
Bak de kiprolletjes rondom goudbruin.
Zet de pan met deksel in de oven en laat de kipfilets ongeveer 8 minuten gaar worden.
Haal de kiprolletjes uit de pan en houd ze warm.
Zet de pan op hoog vuur, voeg een scheutje water toe en roer de aanbaksels los.
Voeg de visfond toe en laat op hoog vuur inkoken tot ongeveer 200 ml.
Snijd de resterende koude boter in blokjes en klop deze met een garde geleidelijk door de saus.
Breng op smaak met zout en peper.
Meng de gekookte rijst met de blokjes bleekselderij.
Snijd de kiprolletjes schuin in plakken en verdeel ze over vier borden.
Schep de rijst ernaast en giet de saus over en naast de kipfilets.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze luxe kipfilet gevuld met rivierkreeftjes vraagt om een elegante witte wijn zoals een Chardonnay of een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir.
Voedingswaarden
Calories:
450
kcal
|
koolhydraten:
25
g
|
Protein:
30
g
|
Vet:
20
g
|
Zout:
1.5
g
|
Sugar:
0
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Kip
/
Vis
Land van herkomst
Nederland
Jaargetijde:
Snel te maken
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij
/
Lactosevrij