Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Grauwe earten mei rezynen
Kapucijners met rozijnen, echt traditioneel recept
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
500
gram
erwten
kapucijners
▢
150
gram
rozijnen
▢
zout
▢
boter
▢
basterdsuiker
Instructies
Voorbereiding
Zet de grauwe erwten een nacht in de week, nadag je ze hebt gewassen als dat nodig is.
Bereiding
Voeg naar smaak zout toe aan het weekwater.
Kook de grauwe erwten in ongeveer anderhalf uur gaar in het weekwater.
Was de rozijnen.
Laat de rozijnen de laatste 30 minuten meekoken met de grauwe erwten.
Dien de grauwe erwten met rozijnen op met boter en bruine basterdsuiker.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
Land van herkomst
Friesland
/
Nederland